Nia™ : een swingende body-mind workout.

VOORLOPIG UITGESTELD


Het is een bewegingsvorm waarin 9 diverse dansvormen zijn gecombineerd. We combineren de expressie van Dans (Modern, Jazz en Duncan ), de krachtige energie van martial arts (Aikido, Tai Kwan Do, Tai Chi)
met de helende kunsten van Healingarts (Yoga, Feldenkreis. Alexandertechnique). Dit alles doen we in een zorgvuldig, gechoreografeerde één-uur durende routine, begeleidt door zeer bewust gekozen en inspirerende muziek. Dit maakt een Nia workout tot een complete, sensationele en magische ervaring.

In Nia gaat het om de beleving van de beweging in combinatie met de muziek. Hierbij staat jouw lichaam centraal. Geen competitie of prestatie, maar (her)ontdekken hoe jij jouw lijf beweegt. De bewegingen van Nia zijn gemaakt aan de hand van de anatomie van het lichaam. Dat maakt het veilig. Je leert te luisteren naar jouw "body’s way ". Dit proces leidt je door de verschillende fasen van fit en bewustwording, waardoor jij je letterlijk "lekker(der) in je vel" voelt zitten.
Nia is voor iedereen, die op zoek is naar een swingende fusion work-out, in je eigen tempo, op je eigen, unieke manier. Of je nu groot/klein, jong/oud, dik/dun, fit/stijf lichaam hebt. Nia is voor iedereen. Tenslotte bepaal jij zelf hoe intens je de beweging doet, op een manier die bij jouw lichaam past. Dit maakt dat je op elk moment kunt instappen.
Een Nia-les is door de combinatie van Oosterse en Westerse bewegingsvormen, zeer gevarieerd. Van ingetogen tot uitgelaten, van rustgevend tot energie, van swingend, zwetend tot sereen. In één Nia-uur ervaar je het allemaal. We dansen op blote voeten, omdat dit beter is voor je lichaamshouding, je voetzolen, enkels en knieën. En je hebt hierdoor een beter contact met de vloer. De les begint met rustige bewegingen en bouwt zich langzaam op. De gevarieerde muziek nodigt je hiervoor uit. Het ene moment doe je pasjes, het andere moment wordt je uitgenodigd om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. We eindigen altijd met Floorplay; hierbij komen we langzaam tot rust, terwijl we op de vloer rustige stretchoefeningen doen en uiteindelijk ontspannen.
Na ongeveer 3 Nia lessen ga je de verschillende bewegingsvormen herkennen. Er zijn er namelijk 52! Je krijgt de beweging onder de knie, waardoor je de intensiteit van de oefening kunt laten toenemen. En je gaat de lichamelijke voordelen ervan ervaren.
Wat geeft Nia je?

1. een blij gevoel
2. verhoging van het concentratie- en uithoudingsvermogen
3. meer creativiteit
4. een flexibel lijf en een flexibele geest
5. een verbeterde lichaamshouding
6. meer balans in je zenuwstelsel
7. versterking van conditie, spieren, gewrichten en organen
8. een intensievere beleving van je zintuigen
9. een beter contact met alles wat in je lijf huist
10. versterking van je immuunsysteem
11. een leuke manier om je gewicht te controleren
12. en...je mag ‘lekker los gaan’!


Wanneer Nia-les?

VOORLOPIG UITGESTELD

Iedere maandagavond in ons centrum aan de Pasteurweg 53.
De les duurt van 19.00 - 20.00 uur.


De kosten:

- 5-rittenkaart*       € 54,00       tot 16 jaar € 34,00
- 10-rittenkaart*       € 100,00       tot 16 jaar € 62,50
- losse les           € 12,00         tot 16 jaar € 7,50
- Introducée gratis


*5-rittenkaart is 8 weken geldig
*10-rittenkaart is 13 weken geldig
*Vakantie periodes worden niet meegerekend
*Let op! Er kunnen nog wijzigingen in de aanvangstijd van de lessen komen.
N.B. Betaling gelieve contant en gepast voor aanvang van de les!
Locatie; Pasteurweg 53, Roelofarendsveen