Restorative Yoga

Dit is een yogavorm die zich volledig richt op het openen en het ontspannen van het lichaam. Dit doen we door een liggende (of soms zittende) yogahouding volledig ondersteund door kussens, blokken, dekens, bolsters, aan te houden. Je zoekt dus voor jouw lichaam de beste ondersteuning om de yogahouding lange tijd (5-20 minuten) aan te kunnen houden. We activeren daarmee de “relaxation response*” in ons lichaam, wat je lichaam tot rust brengt, je bloeddruk en hartslag daalt en je immuunsysteem krijgt een boost, waardoor je lichaam zich gaat helen.
Dit is wat anders dan Yin Yoga, waarin we voor specifieke gedeeltes de strekking opzoeken om hiermee ook het bindweefsel te verzachten.

We zoeken in Restorative Yoga de stilte in onszelf op, waardoor dit mooie mindfulness-oefeningen worden in bewust stil-zijn. Je zult ook merken dat door vaker deze lessen te doen, je er steeds beter en bewuster mee om kunt gaan. Niet alleen op de yogamat maar ook daarbuiten.

 

*De term is oorspronkelijk van Dr. Herbert Benson, professor, schrijver, cardioloog, en oprichter van Harvard’s Mind/Body Medical Institute. Hij schreef (al) in 1975 het boek The Relaxation Response.”