Yin Yoga

Yin Yoga is een relatief rustige les waarbij je niet zo heel intensief hoeft te bewegen. Maar waar de houdingen wel langer aangehouden zullen worden, ca. 3 tot 5 minuten. Het idee erachter is dat je geen spierkracht gebruikt, maar je de zwaartekracht het werk laat doen. Hierdoor zal de houding steeds dieper “in je lichaam zinken” wat het bindweefsel en de gewrichten van je lichaam zal herstellen en versterken.

Als je veel zit, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden, waardoor ze verkorten. Doordat je in Yin Yoga zittende of liggende houdingen doet, kun je die spieren juist loslaten, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt.

Yin Yoga heeft ook een sterk meditatief en rustgevend karakter. Omdat je de houdingen ca. 5 minuten aanhoudt, is er veel aandacht voor meditatie en ontspanning.

Yin Yoga is een prachtige, therapeutische vorm van yoga, die zeer zeker ook prima te combineren is met Yang gerichte sporten zoals hardlopen, zwemmen, fitness, etc.

Iedereen kan meedoen. Ook zelfs bij orthopedische of reumatische klachten, artrose, burn-out, etc. Juist dan kan Yin Yoga helpen blessures sneller te herstellen, stress te reduceren en je lichaam soepeler te maken. De enige contra-indicatie zou kunnen zijn acute ontsteking of een fractuur.