Stoelyoga

De naam stoelyoga zegt al wat het is; yoga op een stoel. Het is een zeer toegankelijke yogavorm omdat de oefeningen relatief rustig, eenvoudig en niet te zwaar zijn. Iedereen kan ze doen, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid, conditie en beperking. Bij deze milde vorm van bewegen, waarbij je naast zittende bewegingen ook staande yogahoudingen doet (met de stoel als steun) heb je aandacht voor je houding en let je op je ademhaling.
Naast gerichte oefeningen om zittend fit te blijven, werk je aan focus, kracht en souplesse. De lessen zijn erop gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Verder helpen ademhalingsoefeningen je het hoofd koel te houden. Een actieve houding houdt lichaam en geest scherp.
Stoelyoga is een veilige manier van bewegen. En net zoals bij alle yogavormen onderzoek je op een vriendelijke, liefdevolle manier waar de mogelijkheden en grenzen van jouw lichaam op dit moment zijn. Voor deze vorm wordt gekozen omdat de ruimte en/of gelegenheid zich niet leent voor yoga op de mat. Of iemand om wat voor reden dan ook geen yoga op de mat kan of wil doen.
Stoelyoga zorgt -net als yoga op de mat- voor een verbetering in balans, mobiliteit en ontspanning.