Marise Bartels

Mijn naam is Marise Bartels. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in natuur, psychologie en wat mensen beweegt, ik wil graag weten hoe alles in elkaar zit. Zo ben ik uiteindelijk Klassieke Shiatsu gaan studeren. Tijdens deze studie kreeg ik de bevestiging dat we uit zoveel meer bestaan dan alleen een omhulsel met wat organen, spieren en botten erin.

Via deze holistische manier van kijken ben ik aansluitend Do In gaat studeren. Dit is kort gezegd een manier om jezelf Shiatsu te geven met oefeningen die overeenkomen met Yoga. ‘Do’ betekent: De Weg, ‘In’ betekent: Naar Binnen. (Tao Yin).

Ik merkte zelf door regelmatig deze oefeningen te doen, mijn rugblessure geen hindernis meer was en dat ik me algeheel veel beter en meer gecentreerd voelde. De filosofie van Do In is diepgaand, tijdloos en authentiek en wordt zo al meer dan 5000 jaar toegepast als manier om jezelf te helen en sterker te maken. Ik vind het een mooie taak om dit zo eenvoudig en beeldend mogelijk over te brengen, zodat je ook echt voelt en begrijpt hoe je met de Vijf elementen en de principes van Yin en Yang verbonden bent. Do In is een manier om je lichaam te begrijpen, echt te voelen en de taal die het spreekt te leren verstaan. Ik houd van de eenvoud en het meditatieve karakter van de oefeningen die een diepgaande en helende werking hebben.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe kennis en technieken en daarom laat ik me regelmatig bijscholen en volg ik lessen om inspiratie op te doen en me verder te ontwikkelen.

Helaas is onze studio gesloten voor live-lessen. Al onze lessen zijn nu online te volgen. Heb je interesse, mail naar info@yoga-touch.nl voor meer informatie of bel Ylonka: 06 22 48 28 22. We hopen je snel weer live te zien!