Mannen-Yoga

Ook mannen doen aan yoga en dat zijn zeker geen softies. Om een voorbeeld te noemen, ook onze beroepsmilitairen -misschien wel de grootste spierbundels van ons land- krijgen yogales op hun militaire basis. Ook Louis van Gaal liet het Nederlandse elftal de zonnegroet doen aan het begin van een wedstrijd en ook op Wall Street rollen ze de yogamatjes regelmatig uit. Yoga helpt om concentratie en focus te verbeteren, in een wedstrijd of om zaken te doen zijn dat cruciale aspecten.

Helaas wordt yoga nog steeds geassocieerd met wierook, brandnetelthee en geitenwollensokken, maar dit beeld is allang achterhaald. Een regelmatige beoefening van yoga biedt mannen vele fysieke voordelen. Behalve dat je je sterk, flexibel en energieker voelt, biedt yoga handvatten voor een bewuster leven. Het stimuleert je in je kracht te staan, om ruimte in te nemen, om dromen waar te maken om zo de beste versie van jezelf te zijn. En dat niet alleen maar het is goed voor je hart, zenuwstelsel, bindweefsel, bloeddruk, bloedsomloop en lymfevaten.

In deze les, gegeven door onze docente Dyonne, vind je een combinatie van Hatha (Yang-kracht), Vinyassa (flow), Yin (rust), ademoefeningen, meditatie.

Het is een heerlijke combinatie-les, waarbij de dynamische flow van houdingen in combinatie met ademhaling meer op kracht en spieropbouw werkt. En het diepe rekken en strekken meer op het bindweefsel en energiebanen in je lichaam werkt.

Mannenyoga wordt elke maandagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur gegeven.