Zen meditatie

Yoga-touch biedt samen met www.zenzinenzo.nl en ook Zen meditatie aan. Het doel van Zen is kensho, inzicht in je eigen ware aard, en mujodo no taigen, uitdrukking van dit inzicht in het dagelijkse leven. Om dat inzicht te verkrijgen ligt de nadruk bij Zen op za-zen: zittend mediteren.

Za-zen is zitten in stilte, met aandacht en in vriendelijkheid naar onszelf.  In die stilte ontstaat inzicht, balans en rust. We worden lastiggevallen door allerlei ideeën en denkbeelden over onszelf en anderen die zich in ons hoofd vastzetten. We denken wat af! Maar als je op de bodem van de vijver wilt kijken dan helpt het niet om er met een stok in te blijven roeren, dan moet het oppervlak juist stil worden. Zenmeditatie helpt hierbij.

Wie mediteert ervaart meer rust in het hoofd, het verbetert de concentratie, je slaapt beter, hebt meer energie en je kunt beter omgaan met je eigen emoties omdat je meer inzicht en begrip zult ervaren in je eigen doen en laten. We oefenen met Zenmeditatie de kunst van het loslaten, zodat we vrijer en gelukkiger in het leven komen te staan.
Het mooie aan Zenmeditatie is dat de positieve effecten bijna ongemerkt doorwerken in je dagelijkse activiteiten en contacten. Het helpt je bewuster en evenwichtiger in het leven te staan. Zen is zeker niet zweverig maar juist heel ‘geaard’. Zen is een levenskunst die bijdraagt aan duurzaam geluk

Ieder najaar (oktober) start een nieuwe groep en zijn er proeflessen. Aanmelden en verdere informatie vind je op www.zenzinenzo.nl. Mail: info@zenzinenzo.nl